sempena
ramadhan & raya

Get kain pelikat flapwrap at cost price!

Let's make kain pelikat great again!

Tarikh tutup: 10.04.24

Kembalikan kegemilangan kain pelikat!

Kain pelikat adalah satu pakaian yang terkenal pada masa dulu, tetapi kini ia semakin dilupakan.

Dari survey kami, ramai yang katakan ini adalah kerana kain pelikat sudah lama tiada perubahan dan kurang relevan pada zaman sekarang, sebagai contoh;

❌ Tak Praktikal
❌ Kurang kemas
❌ Nampak seperti abah2 je.
❌ Design yg tak minimal
❌ Selalu kena re-adjust
❌ Senang nak terlondeh
❌ Rasa tak sesuai nk pakai keluar
❌ Was-was adakah bahagian paha dalam terdedah ketika sujud.

Orang sekarang lebih pentingkan reka corak simple dan lebih praktikal.

New Era of Pelikat

Kini korang tak perlu lagi risau, flapwrap hadir dengan 5ciri istimewa yang boleh bantu korang kekal active dan lebih berketerampilan walau dirumah.

Introducing Flapwrap Basic, a Redefined Kain Pelikat

✅ Semi Instant
✅ Semi Anti-Londeh
✅ Poket
✅ Design minimal
✅ Penutup bukaan bawah ketika sujud.

Dengan adanya 5 ciri ini,  korang tak perlu lagi risau perut nampak buncit akibat gulung kain banyak kali, thanks to semi-instant.

Lepas tu nak kemana-mana pun rasa
lebih selamat dan yakin sebab ada semi Anti-Lodeh, kain tak terlucut.

Nak bawa
barang pun boleh, sebab ada Poket. Jadi tak perlu lagi selit handphone/duit dlm kain atau bawak pouch bag.

Warna dan corak yg minimal buat korang akan nampak
lebih stylo dan macho.

Dari ciri no.5 di atas

Selama ini solat tak sah?

Untuk keterangan lebih lanjut, boleh lihat video penerangan dari penceramah tersohor negara mengenai isu aurat memakai kain pelikat dan gambar contoh dia atas yang mungkin ramai orang tidak sedar.

Flapwrap bantu

7 golongan yang sesuai pakai flapwrap ni?

✅ Yang suka jaga keterampilan walau dirumah.
✅ Nak handsome2 depan isteri.
✅ Nak pakai pelikat tapi tak tahu ikat kemas.
✅ Suka pakai pelikat, tapi nak design yang lebih elegen.
✅ Mereka yang mencari hadiah hantaran kahwin.
✅ Isteri yang nak bagi hadiah kepada suami.
✅ Mereka yang pakai ketika travel pergi umrah

Perjuangan

Kita vs Mereka

Kain pelikat adalah pakaian tradisi kita, dipakai turun temurun oleh datuk-datuk dan ayah.

Tetapi kebanyakkan kain pelikat yang ada di pasaran adalah dari Indonesia dan India seperti jenama “Gajah Terduduk”, “Wakdimor”, “Mangga Manggis”, “Peti Surat Menyurat” dan bermacam lagi.

Bertapa tak bestnya apabila pakaian so called tradisi orang kita, tapi orang lain yang hasilkan.

Sebagai orang Malaysia yang suka pakai kain pelikat, untuk memelihara dan meneruskan tradisi ini, maka terciptalah flapwrap.

Kain pelikat
jenama tempatan yang diberi nafas baru bagi memperjuangkan memelihara pakaian tradisi orang kita ini kekal relevan kepada semua peringkat rakyat Malaysia.

Ini dapat dilihat melalui
corak belakang yang menyerupai Peta Malaysia.

Cancer... 2nd chance to live. That's how flapwrap started.

Our story begins with a journey that many might call crazy, but for us, it’s a testament to the indomitable spirit of a Never Give Up and Fight Back!.

In 2006, life took an unexpected turn for me when I was diagnosed with cancer.
This pivotal moment….. (klik continue reading)

Misi untuk kita semua

Sempena Ramadhan dan Raya yang semakin tiba,

mari bersama-sama kita julang semula kain tradisi orang kita yang semakin dilupakan ini, misi kita adalah “Make Kain Pelikat Great Again!

Nilai sebenar flapwrap basic ini adalah 99.

Tapi disebabkan misi ini adalah untuk menterbalikkan industri kain pelikat lama yang dimonopoli oleh jenama dari negara luar dan kami tak sempat deliver sebelum raya, maka kami sanggup tawarkan dengan nilai Tak Masuk Akal!

Lebih berbaloi dari kain pelikat jenama luar yang tiada apa-apa features. Tak percaya? Tengok screen shot dibawah yang diambil di platform marketplace.

The values goes back to the customer

We believe in fair pricing without compromising quality. This is why we are only able to release 1 concept design at a time & we will need YOUR support to fund our mission!

They are the one who rewrite the history

Sudah ramai yang menggunakan flapwrap dan feedback dari mereka happy dengan feature2 yang sangat membantu yang terdapat pada kain pelikat flapwrap.

Apa kata mareka?

Semakin mendapat perhatian

Thanks to media massa yg telah banyak membantu flapwrap memberi awareness kepada orang Malaysia.

365 hari dengan flapwrap

Tidak seperti pakaian lain; Sampin, Baju Melayu, Kurta yang kebanyakan hanya dipakai waktu puasa/raya atau hari-hari tertentu sahaja. flapwrap sama seperti kain pelikat lain, ia boleh dipakai sepanjang tahun. Ini memberi kelebihan dari segi value for money.

Nilai impak!

Dengan kehebatan 5 ciri istimewa yang boleh membantu memberi impak kepada penampilan, keyakinan, positif mood dan memberi yang terbaik untuk keluarga dan diri anda, nilai sehelai Flapwrap Basic mungkin bermula dari RM159.

Sempena Ramadhan & Raya

Kami potong nilai RM159

Off up to 70%

Dapatkan DISCOUNT,
klik butang "Get OFFER Now" sekarang!

Contact Us

Returns policy